Ayat Seribu Dinar mp3

 Bismillah

Seribu Dinar

Maksudnya:

Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (  yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq, dari ayat dua dan tiga. Diceritakan bahawa seorang saudagar telah membayar sebanyak seribu dinar untuk mendapat ayat ini yang dikatakan fadhilatnya ialah dapat menyelamatkan pembacanya dari malapetaka. Di dalam perjalanan pulang, kapal saudagar ini telah dipukul ombak dan beliau terus membaca ayat tersebut. Dengan izin Allah swt.hanya beliau seorang saja yang terselamat dari bencana itu.

Di antara khasiat dan fadhilat Ayat Seribu Dinar ini ialah:

1. Dibaca bila kita hendak bertawakkal terhadap sesuatu perkara2. Menghilangkan keresahan bila dibaca di waktu resah3. Dibaca ketika hendak menaiki kenderaan4. Dan ketika dirasakan perluWassalam

 

 

Download Surah seribu Dinar

8 responses to “Ayat Seribu Dinar mp3

  1. hey..thanks for the surah..long live islam!!
    if u have other surah..plz let me know k

  2. wokey.. Insyallah🙂
    Thanks for the comment:)

  3. Salam…

    cuma ingin perbetulkan. ini bukan surah tapi ayat seribu dinar.

  4. islam memang indah kan mis3fa..

  5. mohammad faiz

    saya dah dapat menghafalnya…alhamdulillah

  6. Sekadar untuk berkongsi…

    kalau korang nak download seluruh quran dalam bentuk mp3, boleh pergi ke website ni:
    http://www.mp3quran.net/eng/s_gmd_english.html

    Bacaan oleh Saad Al-Ghamdi, suara dia sejuk untuk didengari berbanding dengan bacaan oleh orang lain. semoga mendapat manafaat kepada korang semua. sebarkan lah link di atas…

    babai !

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s